Gården

En kulturhistorisk perle i Odda

Send oss en forespørsel

Gården i Tjødnadalen ble dyrket en gang på 1700-talet og fødte opp store barneflokker, ja, helt frem til 1940.
Marit og Anders tok over gården i 1991.

Gården hadde ikke kjøreveg, og transporten måtte skje med taubane (som enda er intakt), eller en måtte bære varene på ryggen. I 2001 var den nye gårdsvegen klar til å ta imot busser, som kjører helt opp i tunet.

I dag blir gården drevet av Marit og Anders Gavle og barna Andreas og Malin.

Vi tilbyr catering og sidersmaking.

I tillegg til sauehold arrangerer vi selskap for private og bedrifter fra inn og utland. Vi tilbyr catering og sidersmaking. Husk å forhåndsbestille om du ønsker å ha et selskap hos oss.

Selskap

I selskapslokalet vårt har vi plass til omlag 40 gjester innendørs. Sommerstid og på fine, varme dager har vi i tillegg stor terrasse, som også kan benyttes til større samlinger som lunsj til bussgjester og bryllup med mer. Vi tilbyr også catering og sidersmaking.

Se mer
Bilde av selskap på garden
Bilde av Anders Gavle

Vertskapet

Familien Gavle er vertskapet på Tjødnadalen Gard med Anders, far i huset, som daglig leier. Anders er kokk og vert for gjester og tar imot besøkende som kommer til gårds for å feire store og små dager og anledninger.

Historien

I 1940-årene overtok Samson sammen med tvillingsøstrene, Sunneva og Larsina driftet på Tjødnadalen Gard. Samson og Sunneva drev gården fram til 1983, da de ble utsatt for et brutalt ran, som endte med at Sunneva miste livet og Samson ble sykehjemspasient. Denne tragiske historien ble kjent i hele landet, og det er skrivet mange spaltemeter om hendelsen og skjebnen til de to gamle og fredelige søskene, som brått fikk livene sine ødelagt av vold og terror.

Les mer
Gammelt bilde av garden

Bilde fra Tjødnadalen Gard fra før 1926. Gården ble i ettertid flyttet hundre meter høyere opp, til der han ligger i dag. Dette med god hjelp av lokal kronerulling.

«
Tilbakemeldingar fra kunder her! Velkomstdrinken, Anders, den var sterk, det sa ho mor.

— Terje Hodne

Les fleire tilbakemeldingar frå kunder her